Peter Westerhof   |   Architectuurfotografie

Info    Contact    

Het liefst fotografeer ik moderne architectuur en de mens in de stad. Bij voorkeur bij een stralend blauwe hemel. Of 's avonds, bij kunstlicht, omdat de kleuren dan vaak het mooist zijn. De gebouwen en straten zijn dan geel in plaats van grijs, met rode, oranje of blauwe kleuraccenten. Kleur, ritme en lijnen vervullen een belangrijke rol in mijn foto's.

Gebouwen zijn driedimensionaal en hebben een specifieke textuur. Beton, baksteen, stucwerk. Foto's zijn plat en je kunt ze niet voelen. De toegevoegde waarde zit hem in de mogelijkheid om een foto te verspreiden. Een gebouw staat op een vaste plaats. Maar via een foto kan iedereen het bouwwerk zien. En de toegevoegde waarde van een foto zit in het bepaalde beeld. Ik probeer de aard van het gebouw in een foto te vangen, door een specifieke uitsnede, een bepaalde positie of bijzonder licht.

Wilt u architectuurfoto's laten maken?
Neem contact op: 0570 614425 of peter@hetwep.nl

Of bekijk één van mijn fotoboeken:

Sinds 2010 fotografeer ik veel, naast mijn werk als zelfstandig webdesigner bij Het Wep. Ik ontwerp websites voor organisaties sinds 1998, zie voor een overzicht: hetwep.nl.
Van 1989 tot 2000 was ik werkzaam aan de Universiteit Utrecht, onder meer als studieadviseur, beleidsmedewerker, vakgroepsdirecteur en secretaris project economie. In 2000 stapte ik over naar Notion pictures & net om als webdesigner aan de slag te gaan. Ik studeerde sociologie en geschiedenis.